Waarom tweefactorauthenticatie?

Therapieland en Gezondeboel zijn ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd. In de AVG en de NEN 7510 wordt de norm gesteld, dat systemen die gezondheidsinformatie verwerken afgesloten moeten worden met tenminste twee factoren (AP). Zo kunnen kwaadwillenden minder snel bij persoonlijke en gevoelige gegevens van cliënten en wordt de kans op incidenten verkleind. Tweefactorauthenticatie is daarom een stuk veiliger dan enkel een sterk wachtwoord.

Wat is tweefactorauthenticatie?

Tweefactorauthenticatie is een extra beveiligingslaag voor jouw account. Dit zorgt ervoor dat jij als enige toegang hebt, ook als iemand jouw wachtwoord zou weten. Je toont via twee wegen aan dat jij de eigenaar bent van jouw account: door je e-mailadres en wachtwoord in te vullen, én door middel van een token (een code).

Verificatie via een authenticator-app

Tweefactorauthenticatie door middel van een authenticator-app is de meest veilige vorm. Een authenticator-app genereert een tijdelijk, uniek token. Deze moet je bij het inloggen invullen. Elke keer dat je inlogt op het platform moet je deze authenticator-app dus gebruiken.

qr code example

Instellen voor de hele praktijk of instelling

Tweefactorauthenticatie is ingesteld voor alle professionals die gebruikmaken van Therapieland of Gezondeboel in jouw praktijk of instelling. Dit geldt niet voor cliënten. Cliënten kunnen wel zelf een verzoek indienen om tweefactorauthenticatie aan te zetten voor hun account door een mail te sturen naar info@therapieland.nl of info@gezondeboel.nl.

Koppeling (met bijv. een EPD of HIS)

Indien je met een SSO inlogt (bijv. via de koppeling met jouw EPD of HIS) kun je gewoon direct via de koppeling blijven inloggen. Als je direct inlogt op Therapieland of Gezondeboel met jouw e-mailadres en wachtwoord, dan moet je wel met tweefactorauthenticatie inloggen.

Nog niet genoeg gelezen over beveiliging?

Klik hier om meer te lezen over informatiebeveiliging.

Tweefactorauthenticatie instellen

Om tweefactorauthenticatie in te stellen voor jouw account moet je een aantal stappen doorlopen. Deze stappen beschrijven we in dit artikel: Tweefactorauthenticatie instellen.

Heb je problemen met het instellen of het gebruik van tweefactorauthenticatie? Dan bieden we in dit artikel een aantal oplossingen: Tweefactorauthenticatie oplossingen.

Het antwoord op jouw vraag niet gevonden?

Klik op de blauwe Support-knop om contact met ons op te nemen of stuur ons een mail via info@therapieland.nl of info@gezondeboel.nl.
Je kunt ons natuurlijk ook telefonisch bereiken, op werkdagen tussen 9.00u en 17.00u, via 020-7712848 voor Therapieland of via 020-8545108 voor Gezondeboel.

Gewijzigd op:Wo, 10 Aug, 2022 at 9:54 AM