Tweefactorauthenticatie: Back-up tokens

Tweefactorauthenticatie is verplicht ingesteld voor al onze professionele accounts. Voor cliënten is dit niet standaard, maar zetten wij dit op verzoek voor je aan. We maken hierbij gebruik van een Authenticator-app die je op je telefoon moet installeren. Deze maakt tokens voor je aan om mee in te loggen. Het kan natuurlijk gebeuren dat je je telefoon een keer niet bij je hebt of dat die kapot is en je toch snel moet kunnen inloggen op het platform. In dat geval kun je gebruikmaken van back-up tokens.


Back-up tokens genereren

Om back-up tokens te genereren log je eerst in op Therapieland of Gezondeboel.


Ik log in als behandelaar

Klik rechtsboven op de naam van je organisatie en kies in het uitklapmenu voor ‘instellingen’. Klik daarna op ‘mijn tokens’ onder het kopje ‘tweefactorauthenticatie’. Dit opent een pop-up scherm waarin vijf back-up tokens worden getoond. Kopieer de tokens of schrijf ze over. Bewaar ze op een veilige plek.


Ik log in als cliënt

Klik rechtsboven op het blauwe Profiel-icoontje en kies in het uitklapmenu voor 'instellingen’. Klik daarna op ‘mijn tokens’ onder het kopje ‘tweefactorauthenticatie’. Dit opent een pop-up scherm waarin vijf back-up tokens worden getoond. Kopieer de tokens of schrijf ze over. Bewaar ze op een veilige plek.

Extra back-up tokens genereren

Als je back-up tokens op zijn, kun je nieuwe aanmaken door op de blauwe knop met "Genereer extra" te klikken. 


Back-up tokens gebruiken

Je kunt de tokens gebruiken door bij het inloggen op de grijze knop ‘Gebruik back-up token’ te klikken. Je kunt hierna één van de tokens invullen. Dit token is daarna niet nog een keer te gebruiken; elk token werkt maar één keer!

Tweefactorauthenticatie instellen

Je eerste vijf back-up tokens krijg je nadat je tweefactorauthenticatie succesvol hebt ingesteld. Om tweefactor in te stellen voor jouw account moet je een aantal stappen doorlopen. Deze stappen beschrijven we in dit artikel: Tweefactorauthenticatie instellen

Heb je problemen met het instellen of het gebruik van tweefactorauthenticatie? Dan bieden we in dit artikel een aantal oplossingen: Tweefactorauthenticatie oplossingen


Het antwoord op jouw vraag niet gevonden?

Klik op de blauwe Support knop om contact met ons op te nemen, of stuur ons een mail via info@therapieland.nl of info@gezondeboel.nl

 
Je kunt ons natuurlijk ook telefonisch bereiken, op werkdagen tussen 9.00 en 17.00u via 020-7712848 voor Therapieland of via 020-8545108 voor Gezondeboel.

Gewijzigd op:Wo, 27 Jul, 2022 om 10:31 AM

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.