Downloaden VR-programma's

In de Blikopener app kun je nu gebruik maak van de download functie. Door de VR-programma’s te downloaden in de app hoeft jouw apparaat de programma’s niet langer te streamen waardoor de beeldkwaliteit en de snelheid van het programma hoger is. Op deze manier waant de cliënt zich in een nog realistischere virtuele wereld.

Stap 1

Wanneer je de Blikopener app opent zie je al jouw VR-programma’s onder elkaar staan. Klik vervolgens op de download knop van het programma dat jij wil downloaden. Rechts van de download knop kun je zien hoe groot de totale download is. 

Stap 2

Wanneer je op de download knop hebt gedrukt krijg je eerst een notificatie te zien. Deze vraagt je of je verder wil gaan met de download. 

Let op: Zorg ervoor dat je op de wifi-verbinding blijft tijdens het downloaden. De download kost namelijk veel data.

Stap 3

Wanneer je de download start verandert de download knop in een voortgangsbalk. Zo kun je zien hoe ver de download is. Wil je het downloaden stoppen? Klik dan op de rode knop naast de voortgangsbalk. 

Let op: Tijdens het downloaden van programma’s is het op de Pico Neo en Android apparaten niet mogelijk om een ander programma te starten. Dit is wel mogelijk voor IOS apparaten.

Stap 4

Let op: Je kunt de download niet pauzeren. Wanneer je de download stopt verwijder je alles wat je tot nu toe hebt gedownload. 

Wil je de download toch stoppen? Klikt dan op ‘bevestigen’.

Stap 5

Wanneer de download klaar is kun je het programma starten. Het programma laadt nu snel en de beeldkwaliteit is extra goed.

De download knop is nu veranderd in een verwijder knop.

Stap 6

Ben je tijdens het downloaden uitgelogd in de app? Dan is het mogelijk om de download te hervatten vanaf waar die gebleven was. Er verschijnt dan een hervat knop en een verwijder knop. Hiermee kan je of het al gedownloade deel verwijderen of het resterende deel alsnog downloaden.


Wil je meer weten over virtual reality?

Klik hier om alle artikelen over virtual reality te bekijken.

Het antwoord op jouw vraag niet gevonden?

Klik op de blauwe Support knop om contact met ons op te nemen of stuur ons een mail via info@therapieland.nl of info@gezondeboel.nl.
Je kunt ons natuurlijk ook telefonisch bereiken, op werkdagen tussen 9.00 en 17.00u via 020-7712848 voor Therapieland of via 020-8545108 voor Gezondeboel.

Gewijzigd op:Wo, 29 Jun, 2022 at 11:00 AM

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.