Tips voor gebruik thuis

Wil je jouw cliënten thuis laten oefenen met VR? Lees dan eerst onderstaande tips!

Tip 1: Samen verkennen

Gebruik de app de eerste keer altijd samen met de cliënt. Dit om de cliënt te helpen bij het opstarten van de app, maar ook om te zien hoe de cliënt reageert op de exposure-oefeningen. Op deze manier weten cliënten wat ze in het vervolg kunnen verwachten en kun jij inschatten of de cliënt de app veilig zelfstandig kan gebruiken of niet.

Tip 2: Laat de cliënt instructies volgen

Wanneer je als behandelaar verwacht dat de cliënt de app op een veilige manier zelfstandig thuis kan inzetten, dien je de cliënt duidelijke instructies te geven over hoe de app thuis goed ingezet kan worden.

Wil je meer weten over Virtual Reality?

Klik hier om alle artikelen over Virtual Reality te bekijken.

Het antwoord op jouw vraag niet gevonden?

Klik op de blauwe Support-knop om contact met ons op te nemen. Of stuur ons een mail via info@therapieland.nl of info@gezondeboel.nl.
Je kunt ons natuurlijk ook telefonisch bereiken, op werkdagen tussen 9.00u en 17.00u, via 020-7712848 voor Therapieland of via 020-8545108 voor Gezondeboel.

Gewijzigd op:Wo, 3 Aug, 2022 at 10:35 AM