Zelfhulp - wegwijs voor cliënten

Betaalstap Zelfhulp

Er zijn twee manieren om een programma te volgen op ons platform: via een uitnodiging van een professional en via zelfhulp. Als je zelfstandig met een programma aan de slag wil, kan er een betaalverzoek komen. Niet alle programma's zijn gratis.

Niet al onze programma's zijn beschikbaar om zelfstandig te volgen. Op het platform vind je de beschikbare programma's onder de knop 'Zelfhulpaanbod'. Als het programma niet gratis is, kun je de eerste paar stappen van het programma gratis proberen en daarna beslissen of je het hele programma wilt kopen. Hieronder leggen we uit hoe je zo'n programma toevoegt aan jouw werkmap.

Ik heb al een account

Op je dashboard-pagina zie je de knop 'Zelfhulpaanbod´ staan. Als je hierop klikt, krijg je een overzicht te zien van de programma's die voor jou beschikbaar zijn om als zelfhulp te volgen. Je kunt zoeken naar een specifiek programma met de zoekbalk of filteren op programma's die geschikt zijn voor kinderen, jongeren of volwassenen.

Een programma selecteren

Wanneer je een programma hebt gevonden kun je het toevoegen aan jouw werkmap door op het plusje te klikken in de rechterbovenhoek. Hier staat ook hoeveel het programma kost. Misschien goed om rekening mee te houden: zelfhulpprogramma's worden meestal niet vergoed door zorgverzekeraars.

Aan de slag met het programma

Zelfhulpprogramma's komen in een aparte werkmap te staan. Je vindt deze werkmap op je Werkmap-pagina. Vanaf je dashboard kun je het programma starten door op de 'Start' knop te klikken. Je ziet dan een introductie van het programma en je kunt alvast de inhoud bekijken. Om aan de slag te gaan met het programma klik je op de 'Start programma' knop.

Betaalstap

Nadat je een aantal stappen van het programma hebt gevolgd, kan je op een gegeven moment een betaalstap tegen komen. Als je de rest van de sessies ook wilt volgen, kun je nu het programma aanschaffen. Je kunt het bedrag betalen via iDeal. Heb je problemen met online bankieren of wil je het bedrag liever op een andere manier aan ons overmaken? Neem dan contact op met de Helpdesk. Wij helpen je hier graag bij.

Ik heb nog geen account

Als je zelfstandig een programma wilt volgen maar je hebt nog geen account, dan kun je deze eerst aanmaken door naar de inlogpagina te gaan en daar te klikken op 'Registreren'. De stappen die je moet doorlopen om een account aan te maken beschrijven we in dit artikel: Wegwijs: Account aanmaken

Een programma selecteren

Zodra je succesvol jouw account hebt aangemaakt en bent ingelogd op het platform, kun je je eerste programma gaan toevoegen aan een werkmap. Klik hiervoor op de dashboard-pagina op de knop met 'Alle Programma's'. Hierna kun je de stappen volgen die we hierboven al hebben beschreven vanaf 'Een programma selecteren'.

Het antwoord op jouw vraag niet gevonden?

Klik op de blauwe Support knop om contact met ons op te nemen of stuur ons een mail via info@therapieland.nl of info@gezondeboel.nl.
Je kunt ons natuurlijk ook telefonisch bereiken, op werkdagen tussen 9.00 en 17.00u via 020-7712848 voor Therapieland of via 020-8545108 voor Gezondeboel.

Gewijzigd op:Di, 9 Aug, 2022 om 1:49 PM

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.