Beeldbellen - wegwijs voor cliënten

beeldbellen camera microfoon

Jouw professional kan jou uitnodigen voor een beeldbelgesprek via ons platform. Je ontvangt dan een uitnodiging in de mail om deel te nemen aan het gesprek. Voordat je het gesprek in gaat kun je in de wachtkamer de instellingen van jouw camera en microfoon testen en tijdens het gesprek heb je de mogelijkheid om jouw scherm te delen en om een tekstbericht te sturen aan de andere mensen in het gesprek. Wanneer je problemen hebt met beeldbellen bekijk dan ons artikel met oplossingen.

Een voorbeeld van de tekst die in de e-mail uitnodiging voor een beeldbelgesprek staat.

In de wachtkamer

Voordat je het gesprek in gaat heb je de mogelijkheid om de instellingen van jouw camera en microfoon te testen. De eerste keer dat je deze pagina bezoekt moet je ook toestemming geven aan de browser om gebruik te maken van de camera en de microfoon. Als je deze toestemming niet geeft worden de camera en de microfoon geblokkeerd.

De melding die de browser geeft wanneer je toestemming moet geven om de camera en microfoon te gebruiken.

Instellingen

Aan de rechterkant van de pagina kun je een camera en een microfoon selecteren. Wanneer er op jouw apparaat maar één camera of microfoon is geïnstalleerd zijn die automatisch geselecteerd. Wanneer je er meerdere hebt kun je hier switchen tussen de verschillende camera's en microfoons.

Een voorbeeld van hoe de pagina waar je je camera en microfoon kunt selecteren eruit ziet.

Als je de juiste camera en microfoon hebt geselecteerd en alles goed werkt zie je aan de linkerkant van de pagina jezelf in beeld en beweegt er een balk heen en weer als je in de microfoon praat. Werkt er iets niet? Bekijk dan ons artikel met beeldbeloplossingen.
Wanneer alles goed werkt kun je op 'aanmelden' klikken om verder te gaan.

Naam

Nadat je de instellingen hebt gecontroleerd kom je op een scherm terecht waar je je naam in kunt vullen. Vul hier je naam in en klik dan op 'verdergaan'. Jouw professional krijgt dan een melding dat jij wil worden toegelaten tot het gesprek.

Een voorbeeld van hoe het formulier waarin je jouw naam moet invullen eruit ziet.

Totdat jouw professional je toelaat tot het gesprek zie je de 'Wachten op deelname' melding in beeld.

Een voorbeeld van de 'Wachten op deelname' melding die je krijgt voordat de professional jou toelaat in het gesprek.

In het gesprek

In het gesprek zie je jezelf klein in beeld in de linker onderhoek. Jouw gesprekspartner(s) zie je groot in beeld. Wanneer er maar één andere persoon in het gesprek is vult die het hele scherm, maar wanneer er meer mensen in het gesprek zijn wordt het scherm verdeeld in kleinere vakken. Wanneer er meer dan vier andere personen in het gesprek zijn verschijnt er onderin beeld een schuifbalk met alle deelnemers naast elkaar en verschijnt de spreker groot in beeld.

Icoontjes

Onderaan de pagina zie je meerdere icoontjes. Met het microfoon icoontje kun je jouw microfoon in- en uitschakelen en met het camera icoontje kun je jouw camera aan- en uitzetten.

Met het computer icoontje met het pijltje erin kun je jouw scherm delen. Je hebt de mogelijkheid om jouw volledige scherm te delen of alleen een bepaalde pagina of tabblad. Met het tekstballon icoontje open je de chat en kun je een tekstbericht sturen. Deze tekstberichten zijn zichtbaar voor alle deelnemers aan het gesprek.

Een scherm delen icoon en een tekstballon icoon.

Wanneer je op het rode telefoon icoontje klikt ga je uit het gesprek.

Wegwijs voor Clienten

Meer lezen over het gebruik van ons platform? Bekijk al onze wegwijsartikelen hier: Wegwijs voor Clienten

Het antwoord op jouw vraag niet gevonden?

Klik op de blauwe Support knop om contact met ons op te nemen of stuur ons een mail via info@therapieland.nl of info@gezondeboel.nl.
Je kunt ons natuurlijk ook telefonisch bereiken, op werkdagen tussen 9.00 en 17.00u via 020-7712848 voor Therapieland of via 020-8545108 voor Gezondeboel.

Gewijzigd op:Vr, 16 Sep, 2022 om 3:40 PM

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.